Uzaktan Aile Danışmanlığı Eğitimi

Önemi zaman içinde anlaşılan ve kısa sürede çözüm sunan danışmanlık türlerinden biri de aile danışmanlığıdır. Aile danışmanı, belli bölümlerden mezun kişilerin aile danışmanlığı eğitimi alarak yeni bir unvan kazanmasıdır. Bu unvan için 450 saatlik aile danışmanlığı eğitimi ile aile danışmanlığı sertifikası almak zorunludur. Bu şartları tamamlamadığınız takdirde aile danışmanı olarak çalışmak mümkün değildir.

Aile danışmanlığı eğitimi örgün eğitim veya uzaktan eğitim ile alınabilir. Çalışanlar ve aktif iş hayatı olanlar için aile danışmanlığı eğitimi almak o kadar da kolay olmaz. Yasal olarak aile danışmanı olma şansı elde edenlerin çalışırken başarılı olması için uzaktan aile danışmanlığı eğitimi alması yeterlidir. Uzaktan aile danışmanlığı eğitimi sizi zorlayacak gibi dursa da aslında yüz yüze eğitimden farkı neredeyse yoktur. Belki de tek farkı karşınızda fiziki olarak bir öğretmenin bulunmamasıdır. Panel üzerinden derse girdiğinizde internette ders çalışmak için izlediğiniz videolardaki gibi eğitmenleri dinleyebilirsiniz. En büyük avantajı ise binlerce doküman, uygulama videosu ve süpervizyon eğitimlerini alabilmenizdir. Yüz yüze eğitime katıldığınızda bu kadar dokümana tek bir tuşla ulaşamazsınız. Notlarınızı da kendiniz tutmak zorunda olduğunuzdan dilediğiniz gibi ders çalışmanız da mümkün olmaz.

Uzaktan aile danışmanlığı eğitimi ile devlet üniversitesi onaylı aile danışmanlığı sertifikası alabilirsiniz. Aile danışmanlığı sertifikası üzerinde uzaktan eğitimle alındığına dair ifade de bulunmaz. Böylece sertifikanızın değerinde azalma olmaz. Uzaktan aile danışmanlığı eğitimi alarak şu konularda danışanlarınıza kısa sürede yardım edebilirsiniz;

  • Aile içi ilişkiler
  • İlişkilerde görülen problemler
  • Çocuklar ve ebeveynler arası sorunlar
  • Psikolojik sorunlar
  • Cinsel işlev bozuklukları
  • Çocukların birbirleri ile yaşadığı sorunlar
  • Ayrılık ve boşanma sonrası yeni düzene alışma
  • Ölüm, kayıp veya evlat edinme gibi durumlarda görülen sorunlar
  • Akran zorbalığı
  • Okul çağındaki çocuklarda görülen problemler
  • Dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu
  • Özgül öğrenme güçlüklerinin tespiti
  • Kimlik bunalımı

Uzaktan aile danışmanlığı eğitimi ile sayılanlara ek olarak daha birçok sorunla başa çıkarsınız. Uzaktan aile danışmanlığı eğitimi alıp sonrasında ruh sağlığı uzmanları psikoterapi teknikleri eğitimi de alabilir. Böylece işlerinde ve alanında daha başarılı olacaklardır. Seans süreleri kısalacak ve daha iyi şartlarda danışmanlık verebileceklerdir.

Uzaktan aile danışmanlığı eğitimi kariyerinize yeni soluk getirir. Uluslararası geçerli aile danışmanlığı sertifikası aldıysanız başarıdan başarıya koşarsınız. Aile danışma merkezi açabilir veya aile danışmanlık merkezinde aile danışmanı olarak da çalışırsınız. Nerden bakarsanız bakın başarınızı katlayarak artıracağınız sertifika programıdır.

Üniversite Onaylı Aile Danışmanlığı Sertifikası

Uzaktan aile danışmanlığı eğitimi alacaksanız sertifikanızın kalitesini de önemseyin. Aile danışma merkezi açmak için sertifika kalitesi önemsenmese de danışanlarınız bu durumu göz önünde bulundurabilir. Aile danışmanlığı sertifikası devlet üniversitesinden alınırsa bilgilerinizin akademik seviyede olduğunun göstergesidir. Devlet üniversitesi ile birlikte çalışma yapan kurumlar eğitim içeriklerini üniversiteler aracılığı ile hazırlar. Eğitimleri kendi sistemi üzerinden oluşturur ve kursiyer ile paylaşır. Aile danışmanlığı verirken eğitiminiz ne kadar iyiyse çözüm bulma oranınız da yükselir. Üniversite onaylı aile danışmanlığı sertifikası alacaksanız İstanbul Eğitim Sertifika ile görüşün. Buradan üniversite onaylı aile danışmanlığı sertifikası almak kariyerinize yapacağınız en büyük yatırımdır. Kurs sonunda yapılan sertifika sınavına online girseniz de sertifikanız devlet üniversitesi tarafından gönderilir. Üniversite onaylı aile danışmanlığı sertifikası alacakların bu şartları sağlayan bir eğitim merkezi seçmesi yerinde olacaktır. Üniversite onaylı aile danışmanlığı sertifikası YÖK denkliği fırsatı da

Bu gönderiyi paylaş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Call Now Button