Aile Danışmanlığı İçin Gerekli Şartlar Ve Belgeler

Aile danışmanlığı eğitimi aldığınızda kursu bitirdiğinize dair sertifika alırsınız. Aile danışmanlığı sertifikası denilen bu belge size mesleki avantaj sağlar. Genelde eğitim programları yaptığınız meslekte başarılı olmanızı sağlar. Aile danışmanlığı sertifikası ise size meslek avantajı verir. Dolayısı ile de aile danışmanlığı yapmak için bazı şartları taşımak gerekir. Aile danışmanlığı için gerekli şartlar ve belgeler de bunlardandır. Aile danışmanı olmak ve aile danışmanlık merkezi açmak için gerekli şartlar oluşmalıdır. Aksi halde aile danışmanlığı yapmanız mümkün olmayacaktır.

Aile danışmanlığı için gerekli şartlar ve belgeler şunlardır;

  1. Aile danışmanlığı sertifikası almak

Aile danışmanlığı sertifikası için en az 450 saatlik aile danışmanlığı eğitimi almalısınız. Aile danışmanlığı eğitimi almaya yetkili kişiler tarafından 450 saatlik eğitim alınarak aile danışmanı olunabilir. Aile danışmanı olmak için en az 4 yıl şu bölümlerde lisans eğitimi alınmalıdır; 

  • Psikoloji
  • Psikolojik danışmanlık ve rehberlik (PDR)
  • Sosyal Hizmet
  • Sosyoloji
  • Hemşirelik
  • Tıp
  • Çocuk Gelişimi

Bu iki şartı yerine getirdiğinizde aile danışmanlığı için gerekli şartlar ve belgeler büyük oranda tamamlanır. 450 saatten az aile danışmanlığı eğitimi almak ya da bu bölümler dışında mezuniyetiniz varsa aile danışmanı olamazsınız. 450 saatlik eğitimin ise 300 saati teori eğitimi olup en az 30 saat uygulama eğitimi olmalıdır. Bunlara ek olarak süpervizyon eğitimi de zorunludur. Yasal olarak belirlenen eğitim süresine uymadığınızda aile danışmanlığı sertifikası alsanız da aile danışmanı olamazsınız.

  • Aile danışmanı olarak çalışmak ya da aile danışmanlık merkezi açmak

Gerçek Kişiler ve Özel Hukuk Tüzel Kişileri İle Kamu Kurum ve Kuruluşlarınca Açılacak Aile Danışma Merkezleri Yönetmeliği, aile danışmanlık merkezi açmak için gerekli şartları belirtmiştir. Bu yönetmelik, aile danışma merkezi açarken hangi aşamaları nasıl gerçekleştireceğiniz hakkında bilgi de verir. Aile danışma merkezi açtıktan sonra da tutacağınız defterler konusunda açıklayıcıdır. Aile danışmanlığı için gerekli şartlar ve belgeler buradan öğrenilebilir. Kendi adınıza aile danışmanlık merkezi açmak istiyorsanız belirtilen şartlara uymalısınız. Aile danışmanı olarak çalışmak için ise aile danışmanlık sertifikası yeterlidir.

Aile danışmanlığı için gerekli şartlar ve belgeler, herkesin bu mesleği yapamaması içindir. Aile danışmanlığı bir çeşit psikolojik danışmanlıktır. Aile içi sorunların ve çocukların yaşadığı problemlerin çözümleneceği yer, aile danışmanlık merkezidir. Dolayısı ile de alınacak eğitim de belli bir kriterde olmalıdır. Aile danışmanı unvanı aldıktan sonra çalışmanız kolaydır. Kendi hesabınıza danışmanlık merkezi açabilirsiniz. İsterseniz de aile danışmanlık merkezinde çalışabilirsiniz.  

Aile danışmanlığı için gerekli şartlar ve belgeler incelendiğinde sertifikanın hangi kurum onaylı olduğu önemli değildir. Aile danışmanlık eğitimi kursu veren kurumlardan şu sertifikalar alınabilir;

  • YÖK onaylı aile danışmanlık sertifikası
  • MEB onaylı aile danışmanlık sertifikası
  • Üniversite onaylı aile danışmanlık sertifikası

Aile danışmanı olarak çalışmak için alacağınız sertifikanın hangi kurum onayını taşıdığı, sertifikanızın değeri için önemlidir. Üniversite onaylı aile danışmanlık sertifikası, üniversite seviyesinde müfredat hazırlandığını gösterir. Aile danışmanlığı sertifikası için ders veren kurumlardan aldığınız eğitimin kalitesi de belli olacaktır.

Aile danışmanlığı için gerekli şartlar ve belgeler hakkında bilgi almak için İstanbul Eğitim Sertifika ile görüşün. Bu eğitim merkezi, size sadece eğitim vermez. Kariyeriniz için hangi eğitimlerin iyi olacağı hakkında bilgi de verir. Aile danışmanlığı sertifikası dışında kariyer planlamanız için sorduklarınızda yardımcı olur. Aile danışmanlığı eğitimi ve daha fazlası için iletişime geçebilirsiniz.

Bu gönderiyi paylaş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Call Now Button