Tıbbi Sekreterlik Sertifikası Ne İşe Yarar?

Tıbbi Sekreterlik Sertifikası Ne İşe Yarar?

Tıbbi sekreterlik son yıllarda önemi artan meslekler arasında yer almaktadır. Gittikçe popülerleşen ve geleceğin meslekleri arasında yer alan Tıbbi Sekreterlik, bireyleri alan hakkında yetkin bilgi ve beceriyi kazandırmayı hedeflemektedir. Sağlık kurum ve kuruluşlarında, hasta kayıt ve işlemleri, evrak ve raporlama yapma, yazışma ve arşivi yöneten, tıbbi bilgileri dokümana çevirme becerisine sahip personellerdir. Tıbbi Sekreterlik Eğitimi ile bireylere hastaların kayıt ve kabul işlemlerini yapma, hastalara bilgilendirme yapma, kayıt tutma ve arşiv düzenleme, idari ve bölümler arası yazışmaları yürütme gibi pek çok noktada yetkinlik kazandırmayı amaçlar. Eğitimin ön koşulu bulunmamakla birlikte, bu alanda çalışmak isteyen, alan değiştirmek ya da meslekte kendisini geliştirmek isteyen her bireyin katılabileceği bir eğitimdir. Tıbbi Sekreterlik ne kadar kolay bir meslek gibi gözükse de özellikle dikkat, odaklanma ve sabır gerektiren bir iştir. Bu mesleği seçmek isteyen bireylerin araştırarak bu noktaları göz önünde bulundurmaları önemlidir.

Tıbbi Sekreterlik Sertifikası sonunda bireyler istihdam edilecekleri sağlık kuruşlarını, amaçlarını, kurumların özelliklerini bilmek durumundadırlar.

Tıbbi Sekreterlik Sertifikası alan bireylerin istihdam alanları şu şekildedir;

  • Tıbbi Sekreterlik Kursu ile yataklı tedavi kurumlarında, sağlık kurum ve kuruşlarında, hastanelerde hizmet verebilirler.
  • Tıbbi Sekreterlik Kursu ile ayakta bakım hizmeti sunan kurumlarda, hemşirelik bakım ve geriatri merkezlerinde görev alabilirler.
  • Tıbbi Sekreterlik Kursu ile şehir hastanelerinde görev alabilirler.
  • Tıbbi Sekreterlik Kursu ile doktor ve diş hekimi muayenelerinde çalışabilirler.
  • Tıbbi Sekreterlik Kursu ile tıbbi dokümantasyon biriminde ve tıbbi teşhis amaçlı kullanılan laboratuvarlarda hizmet verebilirler.
  • Tıbbi Sekreterlik Kursu ile sağlık personellerinin olan muayenehanelerde çalışabilirler.

Tıbbi Sekreterlik Sertifikalı Eğitim Programına meslek hayatında kendisini bilgi ve yetkinlik anlamında geliştirmek isteyen, bu alanda ilerleyerek kariyer yapmayı planlayan, alan değiştirerek farklı bir meslek icra etmek isteyen herkes katılabilmektedir.

Tıbbi Sekreterlik Sertifikalı Eğitim Programı a-senkron, uzaktan eğitim sistemi üzerinden gerçekleştirilecektir. Zaman ve mekân sınırı olmadan, istenilen yer ve saatte eğitime katılabilecek bireyler, dokümanlar ve canlı süpervizyon desteği ile eğitimlerini destekleyeceklerdir. Türkiye’nin her yerinden eğitime katılan bireyler kendilerini geliştirme noktasında pek çok fırsat bulacaklardır. Eğitim sonrasında kazanacakları yetkinlik ve bilgi birikimi ile hizmet vermeye başlayabileceklerdir.

 

Tıbbi Sekreterlik ve Dokümantasyon Eğitimi Programı Nedir?

Sağlık kurum ve kuruluşlarında Tıbbi Sekreter olarak görev alabilmek için gerekli olan bir eğitim sertifika programıdır. Bu eğitim programı katılımcılara hasta girişi ve çıkışı işlemlerini, hastane otomasyon programını kullanabilme, hasta dosyalarını arşivleme gibi konularda teorik ve pratik eğitim verilmektedir.

Tıbbi Sekreterlik ve Dokümantasyon Eğitimini Kimler Alabilir?

Tıbbi sekreterlik sertifikası programına kayıt olmak için ön koşul bulunmamaktadır. İsteyen ve dileyen herkes tıbbi sekreterlik ve dokümantasyon eğitim sertifika programına katılabilirler.

Tıbbi Sekreterlik ve Dokümantasyon İş Alanları Nelerdir?

Tıbbi sekreterlik ve dokümantasyon eğitim programının istihdam alanları,

Özel ve devlet hastanelerinde, diş hekimi ve doktorların yanında, hemşirelik ve geriatri merkezlerinde, tıbbi teşhis ve tıbbi dokümantasyon amaçlı kullanılan laboratuvarlarda ve sağlık çalışanları olan muayenehanelerde çalışabilmektedirler.

 

Tıbbi Sekreterlik ve Dokümantasyon Sertifikası Nasıl Alınır?

Tıbbi Sekreterlik ve dokümantasyon eğitimi sertifikası için ilk önce katılımcının ön kaydını yaptırması ve ödeme yapması gerekmektedir. Ön kayıt ve ödeme yapıldıktan sonra katılımcıya, eğitim danışmanı atanmaktadır. Eğitim Danışmanı başvurusu onaylanan katılımcıya kullanıcı adı ve şifre gönderir.

Katılımcı kullanıcı adı ve şifre ile birlikte, kendilerine gönderilen bağlantıya tıklayarak eğitim sistemine giriş sağlayabilmektedir. Eğitim danışmanı, eğitim süreci boyunca katılımcıya danışmanlık hizmeti verir.

Tıbbi Sekreterlik Sertifikası Programımıza, uzaktan eğitim ile dilediğiniz zaman dilediğiniz yerden katılabilir ve Uluslararası onaylı sertifikalarımızı almaya hak kazanabilirsiniz.

Kayıt olan ve ilk ödemeyi yapan katılımcılar için dersler aktif hale getirilmektedir.

 

Tıbbi Sekreterliğin Görevleri Nelerdir?

Kurum içerisinde hizmet verdiği kişinin takvimini düzenleyerek iş verimliliğini artırmak,

Randevu organizasyon ve düzeni şemasını yönetmek,

Hastaların sigorta ve ödeme işlemlerine ilişkin sorularını eksiksiz yanıtlamak,

Varsa doldurulması gereken evrakları hastalara ileterek gerekli bilgileri kayıt altına almak,

Doktorun muayene sırasında ihtiyaç duyduğu hastaya ilişkin tıbbi geçmiş, hasta raporları, ameliyat notlarını ve kayıtlarını düzenli biçimde düzenlemek,

Randevu verilen hastaların kayıtlarını oluşturarak, kolay hizmet almalarını sağlamak,

Olası durumlarda bir sonraki randevu için gerekli düzenlemeyi gerçekleştirmek,

Yaklaşan randevulara ilişkin hastaları bilgilendirmek,

Hastalara ait laboratuvar sonuçlarını ilgili personele eksiksiz iletmek,

Faturalama sürecini organize etmek,

Finansal kayıtları takip etmek,

Ofis ekipmanlarına ilişkin teknik aksaklıkların giderilmesi sürecini organize etmek,

Ofis içerisinde ihtiyaç duyulan tüm malzemelerin ve ekipmanların takibini yaparak, eksiklerin giderilmesini sağlamak,

Tıbbi Sekreterlik ve Dokümantasyon Çalışanlarında Aranan Nitelikler Nelerdir?

Sağlık hizmetlerinin temel ilkeleri ile beraber tıp terminolojisinin önemli bir kısmına dahil olması beklenen Tıbbi Sekreterler, aynı zamanda yönetim ve süreç alanında da önemli bir rol üstlenmektedir.

Yapılan tüm tahlil ve işlemlerin sonuçlarını doktora bildirerek doktor ve hasta arasında köprü işlevini üstlenen Tıbbi Sekreterler, hizmet verdikleri sağlık kurumlarının sistem ve faaliyetlerinin kurucuları olarak da anılmaktadır.

Bu gönderiyi paylaş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Call Now Button