Uyku Koçluğu Sertifikası Nasıl Alınır?

Uyku Koçluğu Sertifikası Nasıl Alınır?

Uyku tarih boyunca tüm canlıların ihtiyaç duyduğu bir durumdur. Temel ihtiyaçlarımızdan bir tanesidir. Metabolizmamızın düzenli çalışması için gereklidir. Uyku sürelerimiz ve saat aralıklarımız değişkenlik gösterse de uykunun genetik kodunu değiştiremeyiz. Doğduğumuz andan itibaren uykuya ihtiyaç duyarak yaşarız. Bu noktada uyku koçluğunun önemi ortaya çıkmaktadır. Uyku eğitimi bebeklere emmeden, sallanmadan ve diğer destekler olmadan kendi kendine nasıl uyuyabileceklerini ve kesintisiz uykuyu onlara öğretmektir. Sağlıksız bir şekilde alışılan uyku alışkanlıklarının, sağlıklı uyku alışkanlıkları ile değiştirilmesidir. Bütüncül bir yaklaşım içeren eğitim programı ile bebeklere sağlıklı uyku alışkanlıklarını nasıl kazandıracağınızı öğrenerek sizlerde uyku eğitmeni olabilirsiniz.

Uyku eğitmeni, bireyleri hamileler ve bebeklerin uykularının önemi hakkında bilgilendirerek, onları güçlendirme ve değişime hazır hale getirmeyi hedefler. Uyku Koçluğu/Eğitmenliği eğitimi bireylere bebeklerin ağlamalarındaki anlamları çözme, bebeğe güven duygusu verme ve hep yanında olma, kendini sakinleştirecek ortamı oluşturma gibi temel bilgileri içeren bir eğitimdir. Uyku eğitmeni olmak için eğitim programına katılarak, bilgi ve yetkinlik alanında kendisini geliştirmek önemli olacaktır. Uyku eğitmenleri her yaştan bireyin uyku konusunda yaşadığı sorunlara çözüm bulmalarını sağlamaktadırlar.

Uyku Eğitmenliği Sertifikalı Eğitimi’ne katılan bireyler eğitim sonunda, uyku eğitmenliğini meslek olarak yapabilir, uyku merkezlerinde çalışabilir, ebeveynlere uyku danışmanlığı yapabilir, belediyelere uyku koçluğu ile ilgili projeler yapabilir, seminer ve çalışmalarda bulunabilirler.

Uyku Eğitmenliği Eğitim içeriğinde uyku danışmanının rolü, uyku eğitimi ve emzirme ilişkisi, emzirme ve aileye bağlanma ilişkisi, emme ve uykuya geçiş süreci, bebekler ve ihtiyaçları gibi pek çok temel bilgiyi içeren bir eğitimdir.

Uyku Eğitmenliği Eğitimine yer ve zaman fark etmeksizin katılabilirsiniz. Uzaktan eğitim paneli üzerinden katılabileceğiniz eğitim içerisinde canlı ders ve uzman rehberliği avantajlarına sahip olabileceksiniz.

Bu gönderiyi paylaş

Comments (2)

  • Ercan Aycan cevap

    Uyku koçluğu konusunda eğitim almak istiyorum

    28 Eylül 2022 , 15:37
    • İstanbulEğitim cevap

      0507 879 96 40 numaralı telefon numaramızdan eğitim danışmanımızla iletişime geçebilirsiniz.

      28 Eylül 2022 , 16:07

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Call Now Button