WISC-R ZEKA TESTİ EĞİTİMİ NEDİR?
Wisc-R testi Türkiye’de standardizasyonu, geçerlilik ve güvenilirliği yapılmış en önemli zeka testlerinden birisidir. Wisc-R zeka testi 6-16 yaş grubu bireylere uygulanır ve bu yaş grubundaki bireylerin zeka bölümünü ortaya çıkarır. 6 sözel, 6 performans olmak üzere 12 alt testten oluşan Wisc-R zeka testi sonucunda bireyin sözel, performans ve genel olmak üzere üç zeka bölümüne ait değerlendirme sonuçları elde edilir. Türkiye’de standardizasyonu, geçerlilik ve güvenilirliği yapılmış en önemli zeka testi olan; Wechsler Intelligence Scale for Children (WISC-R) zeka testi; 6-16 yaş grubu bireylere uygulanır ve bu yaş grubundaki bireylerin zeka bölümünü yani IQ puanını ortaya çıkarır.
WISC-R Zeka Testi Eğitimi Sertifika Programının Amacı
Eğitimde Katılımcılara wisc-r zeka testi nin içeriği ve uygulaması hakkında bilgi ve yetkinlik kazandırmak ve eğitim sonrasında wisc-r zeka testini uygulama, değerlendirme ve raporlama yeterliliğine sahip olmalarını sağlamak;
WISC-R Zeka Testi Sertifika programı ile Psikoloji ve Çocuk Gelişimi alanlarında görev yapan uygulayıcılara WISC-R zeka testi eğitimi konusunda teorik ve pratik boyutlarıyla bilgi, beceri ve yetkinlik kazandırmak amaçlanmakta olup eğitim sonunda alacağınız üniversite onaylı sertifika ile uygulayıcı hakkına sahip olacaksınız.
Bu eğitim; katılımcılara WISC-R zeka testini uygulama, sonuçlarını değerlendirme ve raporlama konusunda yeterlilik ve yetkinlik kazandırmayı amaçlamaktayız.
OBJEKTİF TESTLER EĞİTİMİ NEDİR?
Çocuk ya da yetişkin danışanları psikolojik değerlendirme yapabilme becerisi ve yetkinliği kazandırmayı amaçlamaktadır. Eğitimde katılımcılara teorik bilgiyle birlikte uygulama örnekleri sunulacak ve farklı raporlama örnekleri gösterilecektir
Çocuk ya da yetişkin danışanları psikolojik değerlendirme yapabilme becerisi ve yetkinliği kazandırmayı amaçlamaktadır.
Eğitim İçeriği
- Catell 2-A
- Catell 3-A
- Gessel Testi
- Good Enough
- Peabody Resim Kelime Eşleştirme Testi
- Metropolitan Okul Olgunluğu Testi
- Frostig Gelişimsel -Görsel Algı Testi
- Benton Görsel Bellek Testi
- Ankara Gelişim Tarama Envanteri
- Porteus Labirent Testi
- Bender Gestalt
PROJEKTİF TESTLER EĞİTİMİ NEDİR?
Psikolojik değerlendirme, çeşitli psikolojik yöntemler kullanılarak bireylerin yeteneklerini, davranışlarını, bireysel özelliklerini değerlendirme sürecine verilen isimdir. Psikolojik testler bu değerlendirme de önemli yer tutmaktadır.
Projektif testler, Freud’un dinamik formulasyonuna dayanır. Yansıtma rahatsız edici düşünceleri, kabul edilmesi güç fikirleri, duyguları dışa yansıtarak dış algılamayı etkileyen ego savunma mekanizmasıdır.
Projiktif testler terimi ilk defa 1939 yılında L. K. Frank tarafından ortaya atılmıştır. Projektif testlerin amacı, bireye belirsiz bir uyarıcı vererek onun duygularını, düşüncelerini, fikirlerini cevaplarında yansıtmasını sağlamaktır.
Projektif testlerin özelliklerini genel olarak şöylece sıralayabiliriz:
- Projektif testlerin amacı ele alınan deneğin kişiliğinin tümünü aydınlığa çıkarmaktır.
- Projektif tekniklerin kullandıkları uyarım çok sayıda birtakım cevaplar gerektirebilir. Gerçekten bu testlerin değerlendirilmesinde ve yorumlanmasında bütün güçlük muhtemel cevapların çokluğundan ileri gelmektedir.
- Dolaylı bir yöntemdir. Birey verdiği cevabın önemini bilmez.
- Cevap özgürlüğü vardır. Objektif testlerin tersine ‘evet’, ‘hayır’ şeklinde kısıtlı cevaplar yerine projektif testlerde tam bir özgürlük vardır. Birey uyarıcıları kendine göre cevaplandırır.
- Projektif testler her şeyden önce, kişiliğin bilgi ile ilgili olmayan yönlerini araştırmayı amaç edinen araçlardır. Bunun yanında bu testlerin kişiliğin bütünün ölçmesi nedeni ile, kişiliğin bilgi ile ilgili alanımda ölçtüğü kabul edilebilir.
- Projektif testlerde uyarımlar az yapılanmışlardır. Bu durum, özellikle Rorschach ve T.A.T. için geçerlidir. Uyaranların az yapılanması durumu, bireysel cevapların elde edilmelerine daha elverişli olmalarındandır.
- Projektif testler, geniş ölçüde psikanalitik kavramlar kullanırlar. Fakat bu değişmez bir olgu değildir.
MMPI(ÇOK YÖNLÜ KİŞİLİK ENVANTERİ) EĞİTİMİ NEDİR?
MMPI testi Türkiye ‘de standardizasyonu yapılmış kişilik özelliklerini belirlemede en çok kullanılan testidir. Nevrotik ve psikotik testleri toplam 10 alt testten ve 3 geçerlilik skalasından oluşmaktadır. 566 sorunun bulunduğu MMPI testi ihtiyaç duyulduğunda 16 yaş ve üzerindeki kişilere uygulanabilmektedir.
MMPI kişilik testi yaygın olarak psikiyatri kliniklerinde şu teşhisleri koymada kullanılır :
- Depresyon
- Hipokondriazis(Hastalık hastalığı)
- Karı (konversiyon)
- Psikotik sapma
- Kadınlık-erkeklik(cinsel tercik ve eğilimler)
- Paranoya(Şüphecilik)
- Psikasteni(Saplantı-Takıntı)
- Şizofreni
- Hipomani (Duygu durum bozukluğu, öfke patlaması gibi)
- Sosyal içe dönüklük (çekingenlik)
Neden MMPI Kişilik Testi ?
- Psikolojik sorununuzun olup olmadığını tespit eder
- İşverenseniz işe en uygun personeli en güvenilir şekilde seçmenize olanak tanır
- Kendinizi objektif ve derinlemesine tanımanızı sağlar
- Evli ya da evlenmeyi düşünüyorsanız eşinizle evlilik uyumunuzu ölçer
- MMPI kişilik testi dünyanın tek ve en güvenilir bilimsel kişilik testidir
İncelemeler
Henüz inceleme yapılmadı.