Oyun Terapisi Uygulayıcı Eğitimi

Çocukların yaşadığı dünya yetişkinlerden farklıdır. Gerçeklik ve oyun iç içedir. Dolayısı ile de oyun dünyasından yararlanılarak gerçeklikte yaşadıkları anlaşılmaya çalışılır. Oyun terapisi uygulayıcı eğitimi, oyun dünyasından yararlanarak çocuklara psikolojik destek verilmesini yardımcı olur. Oyun terapisi uygulayıcı eğitimi, çocukların dünyası ile gerçek yaşam arasında köprü işlevi görür. Gerçek hayatta yaşadığı sorunları ya da dışa vuramadığı duyguları rahatça yansıtır. Oyun ile gerçek ayırtımı yapabildiği yaşlara göre de terapi farklı yöne doğru evrilir.

Oyun terapisi uygulayıcı eğitimi, çocukların % 89’undan fazlasında işe yarar. Belirli bir yaş ve zeka aralığında olan çocuklar için kullanılır. Çocukların yaşı büyüdükçe oyun terapisi şekli de değişir. Oyun terapisi, bazen masal terapisi ile birlikte uygulanabilir. Bu zamanlarda çocuğun oyun içinde güven duyduğu kişiye kendini açması kolaydır. Çocukların evde oynadığı oyunlar ile terapistin uyguladığı oyun arasında fark yoktur. Sadece oyun terapisti, çocuğun oyun oynarken arkadaşından ziyade gözlemcisi pozisyonundadır. Yönlendirmeler ve müdahaleler ile çocuğun ruh dünyasına giriş yapar. Bu yüzden de oyun terapisi uygulayıcı eğitimi psikolojik danışmanlık desteği veren kişilerce mutlaka alınmalıdır.

Oyun terapisi uygulayıcı eğitimi ile çocukların yaşadığı neredeyse her türlü soruna karşı çözüm bulması çok daha kolaydır. Aşılamaz gibi görünen problemler aşılabilirken çocuklara kişilik eğitimleri de verilir. Doğru ve yanlış kavramları oyun içine yedirilerek çocuğa anlatılır. Oyun terapisinde;

  • Gece altını ıslatan çocuklarda gelişme kaydedilir.
  • Korkan ya da fobileri fazla olan çocuklar tedavi edilebilir.
  • Akran zorbalığının yol açtığı sorunların üstesinden gelinir.
  • Travmaya sebep olan olaylar sonrası yaşananların etkisi hafifletilir.
  • İçe dönüklük ve sosyal kaygı gibi problemlere çözüm bulunur.
  • Dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu ortadan kaldırılır.
  • Ekonomik sebeplerden ötürü çocukların yaşadığı sorunlara bağlı ruhsal değişimler tedavi edilir.
  • Çocukların uğradığı istismar ve şiddet olaylarında yaşanan ruhsal bunalımlar giderilir.
  • Psikoseksüel sorunlarda çözüm sağlanır.
  • Kimlik bunalımı sorunlarında çocukların kendini bulması kolaylaşır.
  • Çocuğun ruhen ve bedenen gelişmesi sağlanır.
  • Panik atak ve anksiyete gibi sorunlara çözüm bulunur.
  • Şizofreni ve obsesif kompulsif gibi sorunların tespiti ve tedavisi sağlanır.

Oyun terapisi uygulayıcı eğitimi, çocukların fiziksel ve zihinsel gelişimlerini desteklemek dışında ruhsal sorunlarını da çözer. Psikolojik sorunların ileriki yaşlara taşınmasını engeller. Oyun terapisi uygulayıcı eğitimi ile çocuklar oynarken uygun materyaller de hazırlanır. Çocuğun seçtiği oyuncağa göre de gözlem yapılır ve terapi yönü değişir. Çocukla ilk görüşme deneyimi ve karşılaşma anında neler yapılacağını da öğrenirsiniz. Çocukların size soracakları ve sizin vermeniz gereken cevaplar da anlatılır.

Oyun terapisi eğitimi kimler alabilir diye merak ediyorsanız İstanbul Eğitim Sertifika ile görüşün. Oyun terapisi uygulayıcı eğitimi sonunda verilen üniversite onaylı sertifika, terapilerde bilgilerin kullanılması için fırsattır. Akıl ve ruh sağlığı uzmanları, alacakları oyun terapisi uygulayıcı eğitimi ile danışanlarının daha iyi hizmet almasını sağlar. Her yaştan danışan için psikolojik destek verebilir. Çocuklar küçük olsa da ruhsal travmalara açıktır. Travmaların ve psikolojik sorunların ortaya çıkmaması için iyi bir eğitim almak danışmanların da işini kolaylaştırır. Psikoterapi teknikleri içinde kullanılan en iyi seçeneklerdendir. Dolayısı ile de sorunun çözümlenmesine kısa sürede katkı sağlar.

Oyun terapisi uygulayıcı eğitimi, çocuklarınızda anne ve baba olarak kullanacağınız eğitimlerdendir. Hiçbir ruh sağlığı uzmanı, çocuklarda uygulanacak psikoterapi tekniklerine dair eğitim almadan seans esnasında kullanamaz. Uygulayıcı eğitimler, çocukların terapi seanslarında aydınlatıcıdır.

Bu gönderiyi paylaş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Call Now Button